

Menú del 14 de juliol:
Vi especiat ( recepta Medieval recuperada per el Restaurant la Figuera )
PRIMER PLAT
Amanida de tomàquets de l’hort, formatge fresc, sèsam i allada
SEGON PLAT
Cuixes de pollastre de corral rostit amb prunes i picada
LES POSTRES
Gelat de torró amb galetes
Infusió ecològica de Maria Luisa de l’Astor i mel Rossend Margalef, cafè o tallat
CELLER:
Vi blanc o negre del Penedès
Aigües minerals
Menú del 21 de juliol:
UN ENTRANT D’ESTRELLES
PRIMER PLAT:
Farcellets d’espinacs de l’hort amb panses i ametlles acompanyats de mongetes de l’Astor i allada de julivert
SEGON PLAT:
Rostit de muntanya ( pollastre, conill i botifarra) amb herbes aromàtiques de l’Astor i bolets de conserva
LES POSTRES:
Flam d’ous de les gallines del Josep
Fruita natural
BODEGA:
Vi negre o vi blanc, aigua mineral
CAFÈS, TALLAT O INFUSIÓ ECOLÒGICA DE MARIA
Menú del 28 de juliol:
“Canapè del cel”
PRIMER PLAT:
Crema de verdures amb ametlles i el seu cruixent de formatge de l’entorn
SEGON PLAT:
Mandonguilles de vedella del Bergadà amb gamba i tomàquet cassola al gingebre
LES POSTRES:
Pastís fet a la Figuera
BODEGA:
Vi blanc i negre del Penedès, aigua mineral
CAFÈ, TALLAT,INFUSIONS
Menú del 03 d’agost:
UN ENTRANT ALS NÚVOLS
PRIMER PLAT:
Timbal d’amanida Ruse amb maionesa
Segon plat:
Llom ibèric amb salsa blanca ( la millor carn de l’univers )
LES POSTRES:
Un pastís de la Figuera
BODEGA:
Vi blanc o negre del Penedès, aigua mineral
Cafè, tallat o infusions
Sopars sota les estrelles -2022-
Un estiu més, el 11è, es portaran a terme els “Sopars sota les estrelles” a l’Observatori de Pujalt.
Com cada any, ens trobarem encara amb la llum del dia a les 20h per fer una activitat prèvia al sopar, on observarem el Sol amb el telescopi del Parc Astronòmic de Pujalt i on farem una activitat dins del planetari 360º.
Posteriorment, a partir de les 21.15h començarem el sopar amb una petita explicació inicial. A mesura que es vagi fent fosc aniran apareixent els astres en el cel i a mesura que vagin apareixent s’anirà introduint l’astronomia: els planetes, les estrelles, les constel·lacions…
Al llarg del sopar a ull nu s’aniran ensenyant els objectes (molts presents cada estiu en els mateixos llocs del cel) i entre plat i plat ja ens aixecarem per poder observar per telescopis al jardí de l’observatori. En acabar el sopar serà el moment d’observar el cel amb el nou telescopi de 51cm des de dins de la cúpula.
El sopar es portarà a terme al jardí de l’observatori meteorològic com cada any amb taules separades formant un semicercle per tal de poder fer les explicacions més properes a tothom. La idea és la interacció entre el públic i el personal de l’observatori a través de preguntes i respostes que arribin a tothom. Al llarg del sopar també es disposarà d’una pantalla exterior des d’on es projectarà per acompanyar les explicacions. La il·luminació serà a base d’espelmes que s’apagaran en acabar el sopar per fer la màxima foscor i poder gaudir més del cel.
Es recomana portar roba per abrigar-se i uns prismàtics. El sopar està pensat per a tota mena de persones, parelles, grups d’amics, familiars….
DIES DISPONIBLES:
Dijous 14 juliol – PLACES ESGOTADES
Dijous 21 juliol – PLACES ESGOTADES
Dijous 28 juliol – PLACES ESGOTADES
Dimecres 3 d’agost – PLACES ESGOTADES
HORARIS:
L’activitat de dia (observació solar + planetari) començarà a les 20h, tot i que la part del sopar no serà fins les 21.15h.
PREU PER PERSONA:
Reserves:
Els sopars sota les estrelles tenen places molt limitades. És per això que s’ha de reservar amb antelació a través de l’email: albertborras@gmail.com
En cas d’alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. Cal avisar amb antelació.